POLWITA - Centrum Szkoleniowe Warszawa

Strona Główna » Profesjonalna ekspozycja towaru w sklepie
środa, 16 Kwi 2014

Profesjonalna ekspozycja towaru w sklepie

Email Drukuj PDF

Najbliższy termin: prosimy o kontakt

Szkolenie przeznaczone jest dla kierowników, koordynatorów oraz sprzedawców sklepów /stoisk mięsnych oraz wszystkich chętnych, zainteresowanych tym tematem.

Cel szkolenia:

    Zajęcia podczas szkolenia
  • zwiększenie sprzedaży poprzez zastosowanie merchandisingu
  • poprawa wizerunku sklepu oraz ekspozycji produktów
  • zrozumienie zasad zachowania się konsumenta w sklepie


Program szkolenia - I dzień:

    Merchandising – wiadomości ogólne
  • Co to jest merchandising?- podstawowe zasady i reguły
  • Konieczność dokonywania zmian
  • Profil wiekowy klienta oraz socjodemograficzny okolicy punktu sprzedaży
  • Dobra znajomość grup konsumenckich oraz klienta docelowego.
  • Jak efektywnie wykorzystać powierzchnię sprzedaży?
  • Wizerunek zewnętrzny sklepu: oznakowanie, witryny
  • Koncepcja aranżacji sklepu, organizacja przestrzeni sprzedażowej
  • Layout, strefy sprzedaży, ogólne zasady ekspozycji towarów
  • Wykorzystanie barw, oświetlenia, zapachów, muzyki, temperatury otoczenia
  • Sposoby przechowywania i magazynowania produktów
  • Zachowania konsumenta
  • schematy zachowania klienta w sklepie
  • „ścieżka klienta” w sklepie
  • zakupy planowane i impulsowe
  • komfort dokonywania zakupów
  • Zarządzanie kategorią
  • znajomość asortymentu i jego przeznaczenia
  • systematyka grup asortymentowych
  • ekspozycja produktów markowych
  • optymalizacja rozmieszczenia grup asortymentowych
  • Marketing sklepowy
  • Komunikacja informacyjna wewnątrz sklepu
  • Rola i znaczenie materiałów reklamowych
  • Zasady umieszczania materiałów reklamowych
  • Akcje promocyjne
  • Metody prezentacji produktów w ladzie chłodniczej - ogólnie
  • Zasady prezentacji mięsa w ladach chłodniczych
  • Zasady prezentacji wędlin w ladach chłodniczych
  • Zasady prezentacji całości asortymentu w ladzie chłodniczej
  • Prezentacja towarów promocyjnych
  • Dekorowanie ekspozycji
  • Przykłady profesjonalnych produktów do mycia i dezynfekcji lad chłodniczy i urządzeń w sklepie.

Program szkolenia - II dzień:

    Zasady prezentacji całości lady chłodniczej w zależności od wielkości sklepu
  • Miejsce poszczególnych produktów w ladzie z podziałem na mięso, wędliny i dania gotowe
  • Miejsce artykułów promocyjnych, organizacji promocji
  • Zasady eksponowania nowości
  • Zasady umieszczania materiałów informacyjnych (cenówki, opisy)
  • Zasady prezentacji mięsa w ladzie chłodniczej w zależności od wielkości sklepu
  • Nowe sposoby prezentacji mięsa z uwzględnieniem przeznaczenia i zróżnicowania cenowego
  • Wiedza o surowcu mięsnym z uwzględnieniem jego przeznaczenia kulinarnego
  • Utrzymanie właściwej ekspozycji i jej estetyki podczas dnia sprzedaży
  • Utrzymanie świeżości mięsa
  • Sposoby przechowywania
  • Zasady prezentacji wędlin w ladzie chłodniczej w zależności od wielkości sklepu
  • Wiedza o produktach, asortymentacja, cechy charakterystyczne
  • Ekspozycja w ladzie z uwzględnieniem rodzaju i ceny
  • Ekspozycja produktów markowych i „Premium”
  • Dekorowanie ekspozycji
  • Reguły ekspozycji plasterków
  • Utlenianie i obsychanie
  • Terminy trwałości, przechowywanie, zachowanie świeżości degustacje
  • Zasady prezentacji dań gotowych w ladzie chłodniczej
  • zasadność sprzedaży dań gotowych
  • ekspozycja w ladzie chłodniczej

  • Opinie uczestników:
    Świetne warsztaty praktyczne, dużo wyniesionej wiedzy i ciekawostek.
    Koordynator ds. sieci własnej
    Bardzo fajna atmosfera na szkoleniu, dyskusja i wymiana doświadczeń podczas warsztatów.
    Ekspedientka











    Galeria zdjęć z szkolenia:


    Czas trwania szkolenia: Koszt szkolenia: Cena obejmuje: Miejsce szkolenia:
    2 dni
    (pomożemy zorganizować
    nocleg dla uczestników
    szkolenia)
    850 zł netto/osoba
    (+ 23% VAT)
    • Uczestnictwo w szkoleniu
    • Materiały
    • Lunch i przerwy kawowe
    • Certyfikat
    Centrum Szkolenia Przemysłu Mięsnego
    ul. Rogatkowa 37, Warszawa

Zapisz się już teraz

FORMULARZ ELEKTRONICZNYKliknij tutaj, aby wypełnić

NAPISZ DO NAS:Wyślij swoje zgłoszenie mailem 
na adres:
mdzierzecka@polwita.pl

WYŚLIJ FAX: Pobierz formularz w formacie .pdf
Wypełnij i wyślij faxem pod numer:
(22) 615 53 05


Newsletter

Chcesz być informowany o zbliżających się szkoleniach, nowościach i ofertach specjalnych? Zapisz się na nasz newsletter.


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji niektórych usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

joomla templates